Wetenschapscommunicatie

Ga je afstuderen, promoveren, of heb je specialistisch onderzoek gedaan? Als je je wetenschappelijke document door een tekstschrijver laat bewerken, wordt het door méér mensen gelezen dan alleen je vakgenoten.

Wetenschapscommunicatie

Wetenschap is voor veel mensen ingewikkeld. Moeilijk. Wetenschappers praten en rapporteren over hun vakgebied in een eigen jargon. Voor henzelf is dat prima. Maar buitenstaanders snappen er niks van. Een goede tekstschrijver biedt uitkomst. Hij of zij vertaalt de academische kennis naar teksten in gewonemensentaal. Dat is wetenschapscommunicatie.

Voor wie is de tekst bedoeld?

Maar het vertalen van wetenschapstermen in jip-en-janneketaal is niet voldoende. Als tekstschrijver onderzoek ik ook voor wie de tekst bedoeld is, welk medium gebruikt wordt. Ingevoerde vakmensen kunnen een andere tekst lezen dan een breed, algemeen lezerspubliek. Jouw doelgroep bepaalt de moeilijkheidsgraad van jouw tekst.

Wetenschap wervend beschreven

Vervolgens herschrijf ik de wetenschapstekst zodanig, dat de lezer snapt wat er staat, belangstelling krijgt en dóórleest. Zo maak ik academische kennis prikkelend en wervend.

De juiste woorden

Niet alleen wetenschappers gebruiken jargon. Iederéén die zich langdurig verdiept in een specifiek onderwerp, ontwikkelt zijn eigen geheimtaal. Bijvoorbeeld financieel dienstverleners, docenten, of technici. Dat kan lezers afschrikken. Tekstschrijvers prikken door die vaktaal heen en komen tot de kern van de tekst. Vervolgens gieten ze die voor de lezer in de juiste woorden.

Pakkende tekst

Graag schrijf of bewerk ik de tekst met jouw (wetenschappelijke) bevindingen. Misschien heb je een lesmethode ontwikkeld die je wilt uitdragen. Een mooi financieel product. Of een snel opladende accu. Ik schrijf met veel plezier jouw conclusies om tot een pakkende tekst, een begrijpelijk persbericht of een wervende folder.

Meer weten?

Neem vrijblijvend contact op voor meer informatie.

Belangstelling voor SEO-tips en andere schrijftips?

Schrijf je hier in!

This is a unique website which will require a more modern browser to work!

Please upgrade today!