Zoekwoorden plaatsen in je webtekst is noodzakelijk om sneller gevonden te worden in Google. Zoekwoorden zijn niets meer of minder dan termen die jouw product of dienst omschrijven.

Je bedenkt de beste zoekwoorden wanneer je je verplaatst in je doelgroep. Immers, jouw potentiële klant is op zoek naar een product dat jij kan leveren. Niet jijzelf. Weet dus welke woorden je klant gebruikt. Soms tikt een zoeker in Google niet eens het product in dat jij levert, maar omschrijft hij het met een vraag. Zet dus ook zo’n vraag in je tekst.

Vind je het moeilijk om te bedenken hoe je klanten zoeken? Onderstaande tips kunnen je op weg helpen.

  • Ga je eigen product of dienst Googlen. Onderaan de pagina met zoekresultaten geeft Google suggesties: zoekwoordcombinaties waarop veel gezocht wordt.
  • Gebruik de Google Adwords Zoekwoordplanner. Dit is een gratis dienst van Google waarmee je precies kunt nagaan op welke woordcombinaties veel gezocht wordt en hoe groot per woord de concurrentie is van andere websites. Ook hier vind je suggesties voor zoekwoorden.
  • Kijk bij concurrenten die hoog scoren in Google. Welke zoektermen gebruiken zij? Hoe hebben zij hun informatie verwoord op hun pagina’s?

 

Kom je er nog niet uit? Neem gerust contact met me op. Ik maak graag tien minuten van mijn tijd vrij om met je te brainstormen.

Succes!