De titel van je websitetekst is zowat het belangrijkste onderdeel van je webpagina. De titel verschijnt als title tag in de bovenste regel van een zoekresultaat in Google, direct boven het webadres. En (meestal) omringd door een paar duizend andere title tags. Je moet dus zorgen dat jouw titel eruit springt! Hoe krijg je dat voor elkaar? Met deze zeven tips valt je titel op.

  1. De titel moet de lading van je website tekst dekken. Dus schrijf inhoudelijk: gebruik in je titel een of meer belangrijke sleutelwoorden die je ook in je tekst gebruikt.
  2. Doe bij voorkeur eerst zoekwoordenonderzoek naar de woorden waarmee bezoekers naar jouw onderwerp zoeken. Als rijwielhandelaar kun je je bijvoorbeeld beter fietsenwinkel of bikeshop noemen.
  3. Geef alle pagina’s op je website een unieke titel. Als je zelf al niet meer de moeite neemt om je webpagina’s te onderscheiden, kun je dan nog verwachten dat Google of je bezoeker dat wel doen?
  4. Maak je titel niet te lang. Je kunt het aantal letters zelf natellen. Kopieer een paar title tags uit een willekeurige pagina met Google-zoekresultaten en tel het aantal letters + spaties dat in het title-veld past. Zestig is zo’n beetje het maximum. Daarna wordt de tekst afgebroken met (…). Google, en ook de lezer, waarderen dat minder.
  5. Wees concreet en baken je onderwerp af, zodat je bezoeker meteen weet waar hij aan toe is. “Donkerblauwe katoenen zomerjurk met overslag” is helderder dan: “Zomermode dames”.
  6. Zorg dat de titel past bij de doelgroep die je wilt bereiken: “Luxe vakantievilla langs wijn- en kaasroute” is voor een ander publiek dan: “Last-minute vakantiehuisjes met speeltuin”.
  7. Geef je lezer informatie die hij kan bevatten. Stel, ik zoek wat algemene tips om met mijn website hoger te scoren in Google. Dan kies ik niet voor: “Meer dan 300 SEO-tips en technieken op een rijtje”. Dit klinkt als moeilijk en veel. Deze pagina lees ik wel een keer als ik tijd heb – niet dus. Maar ik kies wél voor: “15 eenvoudige SEO-tips voor meer bezoekers op je bedrijfswebsite”. Deze titel geeft een behapbaar aantal tips, stelt een duidelijk doel en is bestemd voor een website zoals de mijne. Die moet ik hebben.

 

Meer weten over het schrijven van een mooie titel voor je website tekst? Neem vrijblijvend contact op.

Tel. 0172-492477, 06-22653047, info@lindawelther.nl.

 

 

Foto Eduardo Fonseca Creative Commons